Nyheter‎ > ‎

Sentralvarmen er på

lagt inn 22. sep. 2017, 09:32 av NKBA, Styret   [ oppdatert 22. sep. 2017, 09:34 ]
Kontroller samtlige radiatorer for lekkasjer! Ring dersom du oppdager lekkasjer - i vaktmesters arbeidstid: 473 95 565, for å nå styret utenom vaktmesters arbeidstid - tlf 462 88 752

Varmen i radiatoranlegget styres av utetemperaturen. Ved høy utetemperatur er varmen i radiatorene tilsvarende lav. 

Dersom du ønsker høyere temperatur i leiligheten enn hva som oppnås med varmeanlegget må du fyre selv med elektrisitet.

Varmen går på felleskostnadene, bruk med fornuft! Termostatventilene sørger for jevn varme og slår av og på radiatorene ved behov. Anbefalt innstilling er 3 eller 4 for oppholdsrom, og 1 til 2 for soverom dersom du ønsker varme der. Ved utlufting via vinduer settes termostaten på frostmerket (stjerne).
​ 

Vi minner om at det kun er tillatt med kortvaring utlufting, jf. husordensreglene. Friskluftsventilene må aldri lukkes helt, da dette fører til høy luftfuktighet i leiligheten og lavere opplevd temperatur.

Dersom du ikke får varme i radiatorene eller du hører surkle­lyder, må radiatoren luftes. Er du i tvil om hvordan du gjør dette kontakt vaktmester i telefontiden (hverdager mellom kl 13 og 15). Det kan være nød­vendig å lufte flere ganger. Lufte­nøkkel kan kjøpes på f.eks. Clas Ohlson (artikkel nr 30‑9787).

Det kan i løpet av fyringsperioden bli nødvendig med kortere avstenginger av varmen ifm. arbeid, feilretting og justering av anlegget.

Henvendelser om ev. driftsavvik rettes til vaktmester eller styret per e-post.

​Med vennlig hilsen,

Styret.​
Comments